Aangepaste openingstijden Burgerzaken

Home > Inwoners > Actualiteiten > Aangepaste openingstijden Burgerzaken

Aangepaste openingstijden Burgerzaken

RSS

Niemand wacht graag en zeker niet in deze onzekere tijden van het coronavirus COVD-19. Als je ons vertelt wanneer je komt, zijn wij er voor jou!

Vanaf 18 maart werkt Burgerzaken op afspraak en kan je een afspraak maken voor bijvoorbeeld verlenging of ophalen van het rijbewijs, het paspoort en de ID-kaart. Of het aangeven van een geboorte of overlijden. De afspraak plannen we op maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.30 uur en op maandagavond tussen 18.30 en 20.00 uur. Voor de avondafspraak moet de afspraak vóór maandag 12.30 uur zijn gemaakt. 

De voordelen van deze nieuwe werkwijze:

  • Jouw wachttijd wordt tot een absoluut minimum beperkt
  • Je kan jouw afspraak van huis uit maken (binnen de beschikbare afspraakmogelijkheden)  en stuurt een e-mail naar burgerzaken@scherpenzeel.nl of telefonisch (033) 27 723 24
  • De medewerker verwacht je en kan zich volledig op jouw vraag focussen met de nodige voorbereiding
  • Bij het maken van de afspraak krijg je alvast nuttige informatie over wat je eventueel moet meenemen zodat we je bij je eerste afspraak meteen kunnen verder helpen

Vraag?
Heb je een informatieve vraag, stuur ons een bericht via burgerzaken@scherpenzeel.nl. Misschien kunnen we jou een bezoek aan het gemeentehuis besparen.
Vermeld wel steeds jouw burgerservicenummer (BSN)! Dit hebben we namelijk ook nodig om een correct, volledig en op maat antwoord te geven.

Een groot aantal zaken kan je al aanvragen of doorgeven via onze website

Neem dus eerst even een kijkje op onze website!