Tijdens de feestdagen genieten veel mensen van een frietjes, oliebol of bitterbal. De gebruikte frituurolie verdwijnt vaak bij het restafval of in het riool. Dat kan anders: lever het in en recycle het! Zo ga je verstoppingen tegen en draag je bij aan een beter milieu.

Voorkom verstoppingen

Vet en olie horen niet in het riool. Samen met bijvoorbeeld vochtige doekjes en mondkapjes zorgt het voor flinke verstoppingen. Het klontert samen tot een grote, harde massa. Dit kan veel overlast geven. Gooi het gebruikte vet daarom niet weg, maar lever het in.

Biobrandstof

Door te recyclen krijgen gebruikte vetten een tweede leven. Zo kan er van gebruikt frituurvet biobrandstof worden gemaakt. Biobrandstof die is gemaakt van gebruikt frituurvet is de duurzaamste brandstof die er is. Het heeft de laagste CO2-uitstoot van alle energiebronnen.

Inzamelpunten

Gebruikt frituurvet of olie kunt u inleveren bij meer dan 2500 locaties in Nederland. In Scherpenzeel bij de Milieustraat aan de Hopeseweg. Daar staat een aparte inzamelcontainer voor frituurvet en -olie.