Europees Parlement: per brief stemmen vanuit het buitenland

Verblijft u tijdelijk in het buitenland? En wilt u per brief stemmen bij de verkiezingen voor het Europees Parlement? Dan kunt u dat aanvragen via de gemeente Den Haag. U kunt ook iemand machtigen om voor u te stemmen.

Meer informatie vindt u op de website van de gemeente Den Haag

Openbare Kennisgeving van de gemeente Scherpenzeel van 26 februari 2019.

Europees Parlement: in Nederland stemmen als Europese burger

Woont u in Nederland en heeft u de nationaliteit van een andere lidstaat van de Europese Unie? Dan kunt u ervoor kiezen om in Nederland te stemmen voor de verkiezingen van de (Nederlandse) leden van het Europees Parlement.

Met het registratieformulier kunt u zich hiervoor registreren. U kunt het formulier ook toegezonden krijgen. Lees hiervoor de Openbare kennisgeving van de gemeente Scherpenzeel van 26 februari 2019.

Wilt u in het land van herkomst stemmen? Dan hoeft u niets te doen, tenzij u zich al eerder in Nederland heeft geregistreerd. Deze informatie kunt u opvragen bij afdeling Burgerzaken. Als u uzelf laat registreren in Nederland kunt u niet in het land van herkomst stemmen. U kunt 1 keer uw stem uitbrengen.

Wilt u in Nederland stemmen en heeft u zich nog niet geregistreerd? Print het formulier en stuur het formulier met een kopie van uw legitimatiebewijs naar:

Gemeente Scherpenzeel
t.a.v. afdeling Burgerzaken
Stationsweg 389a
3925 CC Scherpenzeel

Uw verzoek moet uiterlijk 9 april 2019 in ons bezit zijn. Verzoeken die na deze datum worden ontvangen, gelden pas voor de volgende verkiezing.

Britse nationaliteit

Heeft u de Britse nationaliteit en woont u in Nederland? Als het Verenigd Koninkrijk op 29 maart 2019 de Europese Unie verlaat, heeft u géén stemrecht meer voor de verkiezing van de leden van het Europese Parlement van 23 mei 2019.

Permanente registratie voor kiezers buiten Nederland

Woont u niet in Nederland? En staat u niet meer ingeschreven bij een Nederlandse gemeente? Maar wilt u bij verkiezingen vanuit het buitenland stemmen? Registreer u dan eenmalig. De documenten waarmee u kunt stemmen, krijgt u dan bij iedere verkiezing van de Tweede Kamer en Europees Parlement automatisch per post. U registreert zich eenvoudig met het formulier.

Meer informatie en het aanvraagformulier vindt u op de website van de gemeente Den Haag.

Voorlopige uitslag verkiezing Europees Parlement 2019