Nieuws

 • Bewonersbrief december 2020

  Op 10 november heeft de gemeenteraad de begroting voor de herinrichting van de Eikenlaan goedgekeurd. Hiermee zijn de voorbereidingen voor de uitvoering van de werkzaamheden in volle gang om in het voorjaar van 2021 te kunnen starten. De uitvoeringstekeningen zijn helemaal klaar en te vinden onder de button Documenten en onderzoeken. Heeft u nog een vraag of wilt u andere informatie over het project dan kunt u daarvoor het emailadres eikenlaan@scherpenzeel.nl gebruiken. Ook krijgen de bewoners aan de Eikenlaan een uitnodiging voor een afspraak met de afkoppel coördinator om de mogelijkheden voor afkoppelen van regenwater op eigen terrein te bespreken en wellicht het vernieuwen van de vuilwater riolering op uw eigen terrein.

  In januari 2021 zullen we een aantal bomen op de kruising Willaerlaan - Eikenlaan gaan verplanten om de aanleg van de riolering mogelijk te maken. Deze worden later weer terug gebracht.  De verwachting is dat de werkzaamheden voor het rooien van de laatste bomen zullen plaatsvinden in maart en aansluitend de werkzaamheden voor het vervangen van het riool en het vernieuwen van de bestrating. Natuurlijk is dat ook afhankelijk van de planning van de aannemer die de werkzaamheden gaat uitvoeren, daar zult u volledig van op de hoogte worden gebracht.  

 • Film Eikenlaan mei 2020

 • Informatieavond over Bikepark 

  In 2019 startte een burgerinitiatief om in Scherpenzeel een Bikepark te realiseren voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Dit is een fietscrossbaan waar  kinderen tot circa 12 jaar met hun fiets of mountainbike kunnen (leren) crossen. Het initiatief heeft veel draagvlak vanuit de bevolking gekregen. Vervolgens zijn de initiatiefnemers samen met de gemeente gaan kijken naar een geschikte locatie en een ontwerp voor het Bikepark.

  De locatie op het speelveld aan de hoek Willaerlaan/Eikenlaan kwam daaruit als meest geschikte locatie. Voor deze locatie is een ontwerp gemaakt, met behoud van het voetbalveldje, dat wij graag aan u presenteren op woensdag 18 maart 2020. Deze informatieavond vindt plaats in De Breehoek van 19:30 tot 20:30.

  Mocht u nog vragen hebben over dit bericht, dan kunt u contact opnemen met de heer Roger Raat-Reitsma. Roger is bereikbaar op (033) 277 23 24 of per email op r.raat-reitsma@scherpenzeel.nl

 • 105 bomen worden gerooid

  De kapvergunningen zijn afgegeven door de Omgevingsdienst de Vallei en er zijn geen bezwaren binnengekomen tegen de werkzaamheden. Dit betekent dat de 105 bomen vanaf de Industrielaan tot en met Eikenlaan nummer 15 gerooid gaan worden.

  De werkzaamheden starten 23 maart en duren ongeveer 3 weken. De stammen van de bomen worden gedeeltelijk hergebruikt. Meer informatie staat in verstuurde brief

 • Gekozen schetsontwerp herinrichting Eikenlaan

 • Verslag bewonersbijeenkomst 5 november 2019

 • Agenda

  • 07-10-2019     info-avond afkoppelen voor bewoners, 19.30 uur in partycentrum Boszicht
  • 15-10-2019     overleg afvaardiging bewonerscomité-gemeente
  • 05-11-2019     bewonersavond De Breehoek
 • Verslag overleg afvaardiging bewonerscomite - gemeente - 15 oktober 2019

 • Eikenlaan Bewonersbrief oktober 2019: Uitnodiging bewonersavond presentatie en keuze schetsontwerpen

 • Presentaties en ontwerpen: Bewonersavond 5 november