Energie besparen en opwekken

Home > Duurzaam Scherpenzeel > Energie besparen en opwekken

Energie besparen en opwekken

Doet u mee?

Energie besparen is makkelijk! Uw wooncomfort en waarde van uw huis verbetert, u helpt het klimaat en voorkomt vervuiling. Bovendien levert duurzaam wonen ook nog eens veel geld op! Een schoner milieu én een lagere energierekening zodat u uw geld kunt uitgeven aan leukere dingen dan uw energierekening!

Zet de volgende 3 stappen om uw woning energiezuiniger of zelfs energieneutraal te maken.

 • Stap 1 Isoleer en ventileer

  Een goed geïsoleerde woning verbruikt weinig energie. Isoleer hiervoor de vloer, het dak, (spouw)muren, deuren en ramen. Ook is goed ventileren belangrijk voor uw gezondheid. Zo bespaart u direct veel geld én woont u comfortabeler.

 • Stap 2 Plaats energie installatie

  Bijna de helft van uw energierekening bestaat uit kosten voor verwarming, en een tiende voor warm water. Op een energiezuinige en duurzame manier je huis en water verwarmen loont, voor uw portemonnee en het klimaat.

  Aardgas gaat stap voor stap uit woningen verdwijnen. Duurzame energie voor verwarming en warm water komt ervoor in de plaats. Warmtepompen en zonneboilers bieden een alternatief voor de traditionele HR-ketel, cv-ketel of gaskachel.

 • Stap 3 Gebruik duurzame energie

  Duurzame energiebronnen als zon, wind en aardwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en weinig CO₂-uitstoot. Ander voordeel is dat deze energie nooit opraakt. Via een energieleverancier kun uw duurzame stroom en gas kopen. Maar u kunt er ook voor kiezen om zelf duurzame stroom op te wekken; op uw eigen dak of andermans dak.

  Persoonlijk advies 

  Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met het Energieloket. Bel het Energieloket via (06) 10 73 12 61 of stuur een e-mail naar teun@energieloket-scherpenzeel.nl.
  Het Energieloket is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 15.00 uur.

 • Links