advies/hulp nodig?

Home > Duurzaam Scherpenzeel > advies/hulp nodig?

advies/hulp nodig?

 • Energieloket Scherpenzeel

  Om u als inwoners van Scherpenzeel te helpen in de zoektocht wat u zelf kunt doen om energie te besparen of duurzame energie op te wekken, hebben wij een Energieloket opgezet. Het Energieloket is een gratis service voor inwoners van Scherpenzeel. Iedereen die overweegt om zonnepanelen te nemen, zijn vloer, gevel of dak te isoleren – of die simpelweg zijn energielasten wil verlagen – kan terecht bij het Energieloket. Teun van Roekel, van het Energieloket, is 6 dagen per week telefonisch bereikbaar en natuurlijk via de e-mail.

  Bij het energieloket combineert Van Roekel zijn persoonlijke drijfveren met zijn ruime kennis en ervaring op het gebied van bouwen en duurzaamheid. Hij beantwoordt al een paar jaar uiteenlopende energievragen van inwoners. ‘De een komt omdat hij is geschrokken van zijn energierekening, een ander is bezig met verbouwen, een derde is aangestoken door een buurtgenoot,’ vertelt Van Roekel. ‘Ik probeer hun belangrijkste motivatie te achterhalen, bijvoorbeeld duurzaamheid of kostenbesparing, en vandaar uit mensen verder te helpen’.

  Energiecaravan Scherpenzeel

  De energiecaravan van het Energieloket staat regelmatig op Plein 1940. Een plek voor informatie over isoleren, energie besparen en bijvoorbeeld het afkoppelen van regenwater.  Het Energieloket van de gemeente Scherpenzeel helpt je graag op weg!

  Contact

  Heeft u vragen? Neem gerust contact op met het Energieloket.

  Telefoonnummer: (06) 10 73 12 61
  E-mail:  teun@energieloket-scherpenzeel.nl.

  Het Energieloket is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 15.00 uur.

 • Leningen en subsidies

  Wilt u aan de slag, dan zijn er voor energie besparen en opwekken subsidies en leningen beschikbaar.

  • Energie subsidiewijzer
  • Subsidie energiebesparing eigen huis voor VvE
   Het budget van de Subsidie energiebesparing eigen huis voor Verenigingen van Eigenaren (SEEH) is overvraagd. Daarom is de SEEH op 3 februari 2021 gesloten. Mogelijk komt er later dit jaar nog nieuw budget beschikbaar. Houd hiervoor onze website in de gaten.
  • Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor eigenaar, bewoner en zakelijke gebruiker.
  • Energiebespaarlening voor particuliere woningbezitters, VvE's en scholen
  • Renteloze lening energiebesparende maatregelen basisonderwijs.
   Wij stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen en bieden een lening aan zonder rente aan basisscholen als stimulans voor het financieren van duurzame energiebesparende maatregelen. 

  ​Voor de aanvraag van de renteloze lening moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

  1. die uiterlijk 31 december 2021 worden aangevraagd
  2. voor duurzame energiemaatregelen
  3. elke basisschool in Scherpenzeel, met uitzondering van de Glashorst
  4. voor maximaal €100.000,00
  5. en die in 15 jaar lineair afgelost wordt
    

  Extra stimulans voor scholen

  Schooldakrevolutie

  Wilt u als school uw schoolgebouw verduurzamen, maar heeft u geen eigen middelen? Dan kan de Scholen Energiebespaarlening de oplossing zijn!

  De Scholen Energiebespaarlening is om het verduurzamen van schoolgebouwen te versnellen. Daarvoor heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties in samenwerking met de Rabobank en het Nationale Enegiebespaarfonds € 5 miljoen vrij gemaakt.

  Deze lening kan gebruikt worden door 5 energiebesparende maatregelen;

  • zonnepanelen
  • isolatie van geven/spouwmuur
  • dakisolatie
  • ledverlichting
  • energiemanagementsystemen.
  • Als een school een lening wil afsluiten, bereidt de Stichting Schooldakrevolutie de aanvraag samen met de school voor.