Word jij onze nieuwe consulent Participatiewet? We hebben een mooie vacature open!

Op zoek naar een zinvolle en uitdagende baan bij een interessante gemeente? Dan leren we je graag kennen! 

Jouw rol, taken en verantwoordelijkheden 

Scherpenzeel is een ondernemend dorp! Het bruist er van de activiteiten. Het Sociaal Team van de gemeente bestaat uit consulenten Jeugd, Wmo, Schuldhulpverlening en Participatiewet. Vanwege een carrièrestap van een collega, hebben we nu plek voor een gemotiveerde kandidaat voor de functie van consulent Participatiewet.

In de functie van consulent ben je verantwoordelijk voor de intake, rapportage en advisering betreffende bijstandsaanvragen Participatiewet. Daarnaast verzorg je heronderzoeken en beëindigingsverzoeken. Waar nodig spring je bij voor bijzondere bijstandsaanvragen.

Je beheert je eigen klantenbestand en hebt in die hoedanigheid ook de regie over activering en begeleiding naar de arbeidsmarkt. Je hebt aandacht voor de inwoner en wat deze nodig heeft en daarbij bied je zoveel mogelijk maatwerk. Je bent contactpersoon voor cliënten met een indicatie banenafspraak. Voor deze laatste groep ga je, in samenwerking met de accountmanager en jobcoach op zoek naar een garantiebaan.

Wat vragen wij van je?

  • Relevante hbo-opleiding.
  • Enige jaren ervaring in het werkgebied.
  • Je neemt initiatief.
  • Je werkt graag in een klein, betrokken team en hebt gevoel voor humor.
  • Je zoekt gemakkelijk de samenwerking met de consulenten van de andere disciplines.
  • Goede contactuele en communicatieve vaardigheden.
  • Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken.
  • Ervaring met en kennis van het cliëntsysteem GWS-suite is een pré.

Wat bieden wij?

Als werkgever valt gemeente Scherpenzeel op door een goede mix van dorpse nuchterheid, gezelligheid en ruimte voor ondernemerschap. De lijnen zijn kort en als het nodig is helpen we elkaar. Er is volop energie om de organisatie verder te versterken en samen naar de toekomst te kijken. Met iets meer dan 100 collega’s staan we klaar voor ruim 10.000 inwoners. We juichen het toe als jij daar je eigen specialiteit aan toevoegt.

Als je bij ons komt werken, kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden.
Afhankelijk van je kennis en ervaring ontvang je een salaris op basis van schaal 9 CAO Gemeenten (maximaal € 4.208,00 bruto per maand),

Tijdens de sollicitatieprocedure kijken we naar jouw talenten, kwaliteiten en werkervaring en doen we een passend voorstel, waarbij een tijdelijke arbeidsmarkttoelage tot de mogelijkheden behoort.

Daarnaast krijg je een individueel keuzebudget van 17,05% van jouw salaris.

De functie is in eerste instantie voor de duur van één jaar, met mogelijkheden op verlenging.

Meer informatie of solliciteren

Wil je eerst meer informatie of even vrijblijvend bellen over de gemeente en de functie? Dat kan! Bel Martijn Raedt, teamleider Sociaal Team. Je kunt hem bereiken via telefoonnummer (033) 277 23 24.

Is deze baan precies wat je zoekt? Stuur dan voor 1 februari  a.s. je sollicitatie en cv naar werkenin@scherpenzeel.nl onder vermelding van vacaturenummer 2023-02 .

We zetten deze vacature gelijktijdig intern en extern uit. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor.

Wij genieten van de grote verscheidenheid aan persoonlijkheden op onze werkvloer. Wat je achtergrond, levensstijl of geloof ook is, we nodigen je van harte uit om te solliciteren!

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.