Ik heb een bijstandsuitkering en wil vrijwilligerswerk doen

Wanneer u een uitkering ontvangt en vrijwilligerswerk wilt doen, vraagt u eerst toestemming aan de gemeente. Uw vrijwilligerswerk mag het vinden van een betaalde baan niet in de weg staan.

Wat is het?

Heeft u een bijstandsuitkering en wilt u vrijwilligerswerk doen? U moet vooraf toestemming aan ons vragen. Dit meldt u bij uw contactpersoon van de gemeente of het UWV. Hij/zij bekijkt of de werkplek goedgekeurd kan worden. Uw vrijwilligerswerk mag een betaalde baan niet in de weg staan.

Vrijwilligerswerk kan een onderdeel zijn van uw stappenplan op weg naar werk. Informeer hiernaar bij uw contactpersoon.

Wat moet ik doen?

Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk, neem dan contact op met het Steunpunt Scherpenzeel voor een vrijblijvend gesprek (06) 36 45 81 91 of kijk op de online vacaturebank(externe link).

U kunt natuurlijk ook zelf op zoek gaan naar vrijwilligerswerk dat bij u past.

Wat moet ik doen?

  • Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk, neem dan contact op met het Steunpunt Scherpenzeel voor een vrijblijvend gesprek (06) 36 45 81 91 of kijk op de online vacaturebank(externe link).
  • U kunt ook zelf op zoek gaan. Als u vrijwilligerswerk hebt gevonden, neemt u contact op met de gemeente. De gemeente kijkt dan of het vrijwilligerswerk goedgekeurd kan worden.

Aanvullende informatie

Meer informatie vindt u op de site van de vrijwilligerscentrale(externe link).