De gemeente Scherpenzeel is op zoek naar een rechterhand voor het college van B&W en de gemeentesecretaris. 

Op zoek naar een zinvolle en uitdagende baan bij een interessante gemeente?
Dan leren we je graag kennen!                               

Jouw rol

Jij bent verantwoordelijk voor de secretariële ondersteuning van burgemeester en wethouders en de gemeentesecretaris van Scherpenzeel. Dankzij jou verloopt hun dag gestructureerd, vlot en vlekkeloos. Je krijgt een grote mate van eigen verantwoordelijkheid en werkt nauw samen met twee andere collega’s van het Bestuurssecretariaat. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor alle werkzaamheden.

Je laat je niet snel van de wijs brengen en bent in staat om prioriteiten te stellen. Gezien de diversiteit aan contacten die je onderhoudt, is het noodzakelijk dat je een prettige, servicegerichte persoonlijkheid bent en beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

Taken en verantwoordelijkheden

Je beheert de agenda’s van één of meerdere wethouders en de gemeentesecretaris.

Je plant de portefeuillehoudersoverleggen in en stelt daarvoor de agenda’s op.

Daarnaast ben je ‘achterwacht’ voor je directe collega’s.

Verder verricht je algemene secretariële werkzaamheden, zoals het coördineren van complexe afspraken, organiseren van vergaderingen/overleggen, notuleren en bewaken van de voortgang van de actiepunten.

Dit breng je mee:  

  • Je bent een professionele bestuurs-/directiesecretaresse die bestuurders en managers graag ontzorgt.
  • Je bent nauwkeurig, denkt en handelt pro actief. Daarnaast kan je snel schakelen zonder dat je het overzicht verliest.  
  • Jouw persoonlijkheid is daadkrachtig, klantgericht en initiatiefrijk met een sterk gevoel voor bestuurlijke sensitiviteit en (politieke) verhoudingen.
  • Je hebt een opleiding op HAVO/VWO niveau, aangevuld met een secretariële opleiding. Je hebt ruime ervaring in een vergelijkbare functie.
  • Je beheerst Microsoft Office en spreekt en schrijft goed Nederlands.

Wat bieden wij?

Als werkgever valt gemeente Scherpenzeel op door een goede mix van dorpse nuchterheid, gezelligheid en ruimte voor ondernemerschap. De lijnen zijn kort en als het nodig is helpen we elkaar.

Als je bij ons komt werken, kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden.
Afhankelijk van je kennis en ervaring ontvang je een salaris op basis van schaal 7 of 8 cao Gemeenten. Tijdens je sollicitatieprocedure kijken we naar je talenten, kwaliteiten en werkervaring en doen we je een passend voorstel waarbij een tijdelijke arbeidsmarkttoelage tot de mogelijkheden behoort.

Daarnaast krijg je een individueel keuzebudget van 17,05% van je salaris. We geven je een arbeidsovereenkomst voor een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. 

Vol overtuiging bouwt Scherpenzeel verder aan een krachtige, zelfstandige toekomst.
Om onze opgaven, ambities en samenwerkingsstrategie goed uit te voeren, passen we  onze organisatiestructuur aan. We gaan per 1 januari 2023 verder met vijf teams en maken van projectmatig/opgavegericht werken de norm. Het bestuurssecretariaat valt rechtstreeks onder de gemeentesecretaris/directeur.

Er is volop energie om de organisatie verder te versterken en samen naar de toekomst te kijken. Met iets meer dan 100 collega’s staan we klaar voor ruim 10.000 inwoners. We juichen het toe als jij daar je eigen specialiteit aan toevoegt.

Meer informatie of solliciteren

Wil je eerst meer informatie of even vrijblijvend bellen over de gemeente en de functie? Dat kan! Bel naar Robert ’t Hoen, gemeentesecretaris/directeur. Je kunt hem bereiken via telefoonnummer (033) 277 23 24.

Is deze baan precies wat je zoekt en wil je het liefst snel beginnen? Stuur dan voor 13 december a.s. je sollicitatie en CV naar werkenin@scherpenzeel.nl onder vermelding van vacaturenummer 2022-27.

We zetten deze vacature gelijktijdig intern en extern uit. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor.

Wij genieten van de grote verscheidenheid aan persoonlijkheden op onze werkvloer. Wat je achtergrond, levensstijl of geloof ook is, we nodigen je van harte uit om te solliciteren!

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.