Strategisch adviseur (36 uur per week)

Home > Bestuur > Vacatures > Strategisch adviseur (36 uur per week)

Strategisch adviseur (36 uur per week)

Dit item is verlopen op 18-01-2019.

Kom jij ons team versterken?

Wie zijn wij?

In Scherpenzeel wonen we met bijna tienduizend inwoners in een prettig groene omgeving. Het werkklimaat in onze gemeentelijke organisatie met een kleine 75 medewerkers is aangenaam. De werksfeer kenmerkt zich door betrokkenheid, openheid en resultaatgerichtheid. Er is ruimte voor elkaars ideeën.
Onze kernwaarden zijn: dienstverlenend, krachtig en betrokken.

Je baan bij Scherpenzeel

Om onze gezamenlijk doelen te kunnen halen hecht gemeente Scherpenzeel veel waarde aan strategisch, integraal en onafhankelijk advies op bestuurlijke en organisatorische vraagstukken.

De gemeente Scherpenzeel bestaat uit drie afdelingen; Ruimte en Groen, Gemeentewinkel en Bedrijfsvoering.

De strategisch adviseur heeft een onafhankelijke positie ten opzichte van de organisatie en maakt van daaruit de verbinding tussen strategie, toekomstvisie en de diverse beleidsvelden. In de functie van strategisch adviseur ga je – vanuit een uitstekend gevoel voor de omgeving, voor wat er leeft onder de inwoners en bestuurlijk samenspel, met een flexibele instelling en stevig adviseurschap – vorm geven aan het realiseren van de strategische doelen van de gemeente Scherpenzeel.

Jouw uitdaging

Je werkterrein ligt vooral op complexe vraagstukken die afdeling overstijgend zijn en waarbij de inbreng van verschillende betrokkenen (samenleving en gemeente) van groot belang is.

Je regisseert en coördineert de processen rondom deze vraagstukken en bereidt de (bestuurlijke) besluitvorming voor. Het ophalen van kaders, het toetsen van  haalbaarheid en het bereiken van draagvlak zowel bij inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties of andere overheden is voor jou een vanzelfsprekendheid.

Je hebt een voorbeeldfunctie in het integraal en creatief aanpakken van de vraagstukken. In je werk ben je inspiratiebron voor anderen. Je gaat verbindend te werk en draagt jouw kennis en kunde met enthousiasme over op anderen.

Hiërarchisch val je rechtstreeks onder de gemeentesecretaris; de reikwijdte van je opdrachten is veelal gemeente breed. Je werkt op deze manier voor wisselende opdrachtgevers.

Jouw profiel

  • je werkt en denkt aantoonbaar op WO niveau;
  • je hebt minimaal 3-5 jaar ervaring in een strategische adviesfunctie in een politiek bestuurlijke omgeving;
  • je vindt het uitdagend om in het politieke krachtenveld te functioneren; in discussie ben je ‘hard op de inhoud en zacht op de relatie’;
  • je combineert bestuurlijke sensitiviteit met gevoel voor organisatiecultuur;
  • je herkent jezelf in de woorden: ondernemend, generalist, flexibel, verbindend, initiatiefrijk, innovatief en netwerker;
  • je bent nieuwsgierig, breed geïnteresseerd en veranderingsgezind;
  • je communiceert in begrijpelijke taal met je collega’s, bestuurders en je omgeving;
  • je bent bereid om de handen uit de mouwen te steken voor diverse werkzaamheden die bestuurlijke of organisatorische impact hebben.

Wat bieden wij?

Een veelzijdige functie met een afwisselend werkpakket in een collegiale en informele werksfeer. Het salaris voor deze boeiende functie is afhankelijk van je vaardigheden, opleiding en werkervaring.

De functie is indicatief gewaardeerd in salarisschaal 11 van de CAR-UWO. Definitieve waardering moet nog plaatsvinden. Bij een 36-urige werkweek betekent dit een bedrag van maximaal € 4.859,00 (peildatum januari 2018).

Bovenop je maandelijkse salaris beschik je over een Individueel Keuzebudget van 17,05%. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen, er vakantie-uren van te kopen, enzovoort.

Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de periode van een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren. 

Herken jij je in bovenstaand profiel?

Schriftelijk reageren kun je tot en met 14 januari aanstaande via het e-mailadres van de gemeente Scherpenzeel: werkenin@scherpenzeel.nl. Vermeld bij je reactie het vacaturenummer 2018-17.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met mevrouw Wilma van de Werken, gemeentesecretaris/algemeen directeur. Je kunt haar bereiken via telefoonnummer 06 - 22 40 01 51

Een ontwikkelassessment kan onderdeel uitmaken van de procedure

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.