Regisseur water en riolering

Home > Bestuur > Vacatures > Regisseur water en riolering

Regisseur water en riolering

Dit item is verlopen op 29-10-2019.

Maak jij ons water- en rioolsysteem toekomstbestendig? Zet jij je graag in voor een veilig en gezond (afval)watersysteem? Wil jij dat doen in onze mooie, kleine, ondernemende gemeente? Timmer jij met ons mee aan duurzaamheid? Ben jij resultaat-gericht, besluitvaardig, proactief en bedenk jij frisse en creatieve oplossingen? En ben jij op zoek naar een brede, zelfstandige functie en leuke collega’s? Dan zoeken wij jou als

Regisseur water en riolering

voor 36 uur per week

Wie zijn wij?

In Scherpenzeel wonen bijna tienduizend inwoners in een prettig groene omgeving. Het werkklimaat in onze gemeentelijke organisatie met 81 medewerkers is aangenaam. De werksfeer kenmerkt zich door betrokkenheid, openheid en resultaatgerichtheid met ruimte voor elkaars ideeën. Onze kernwaarden zijn dienstverlenend, krachtig en betrokken.

De functie

Het klimaat in Nederland verandert: buien zijn soms korter en intensief, soms langdurig. Maar ook zijn er langere perioden van hitte en droogte. Dit heeft gevolgen voor de afvoer van regenwater en grondwaterstanden. Wij hebben deze ontwikkelingen, samen met het waterschap en onze buurgemeente Woudenberg, verwerkt in ons nieuwe beleid, dat dit jaar door onze gemeenteraad is vastgesteld. Je kunt dus meteen aan de slag met ons klimaatbestendige waterplan! Onze beleidsmedewerker gaat in de zomer van 2020 met pensioen en gaat jou inwerken.

Jij krijgt de taak om binnen de mooie gemeente Scherpenzeel om de waterhuishouding veilig en functionerend te houden. Met jouw creativiteit en doorzettingsvermogen bedenk jij maatwerkoplossingen die echt werken en toekomstbestendig zijn. Je stelt kaders (kwaliteits- en programma van eisen, werkbeschrijvingen, contracten etc.) op en bewaakt ze. Je houdt overzicht over de financiën en besteedt het geld goed. Je onderhoudt goede contacten met inwoners en alle andere geïnteresseerden en betrokkenen. Je betrekt je collega’s bij de vernieuwing en/ of verbetering van het (afval)watersysteem en bij de realisatie van nieuwbouw in Scherpenzeel. Je krijgt alle gelegenheid om jouw kennis en ervaring in te brengen.

Wat zijn je belangrijkste taken?

 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van het gemeentelijk beleid op het gebied van riolering, waterhuishouding, bermen en sloten en kunstwerken (duikers, fietsbruggen) inclusief het opstellen en bewaken van de nodige financiën;
 • Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van het Waterplan (Geïntegreerd gemeentelijk rioleringsplan);
 • Je adviseert je naaste collega’s, het college van B&W en stelt raadsvoorstellen op;
 • Je kan de rol van projectleider/ projecttrekker invullen;
 • Je werkt riolering- en waterprojectplannen uit;
 • Je stelt beheer- en onderhoudsplannen op;
 • Je adviseert bij ruimteontwikkeling/bestemmingsplannen/projectgroepen;
 • Je beoordeelt ideeën en plannen van derden;
 • Je vertegenwoordigt de gemeente in het Platform Water Vallei en Eem en onderhoudt nauwe contacten met Waterschap Vallei en Veluwe, gemeente Woudenberg, regio en provincie;
 • Verricht, indien nodig overige binnen de afdeling voorkomende werkzaamheden.

Wat vragen wij van jou?

 • Zelfstandigheid, betrokkenheid, verantwoordelijkheid, bestuurlijk sensitief, overtuigend, collegialiteit en goede communicatieve vaardigheden
 • Een open houding naar inwoners, bedrijven, collega’s, buurgemeenten etc.
 • Je kunt goed samenwerken
 • Je overziet het geheel en snapt hoe riolering en watersystemen werken
 • Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen rondom water en riolering
 • Je bent op de hoogte van de ontwikkeling van water- en milieuwetten
 • Een afgeronde (technische) opleiding op minimaal HBO werk- en denkniveau met een relevante aanvullende diploma’s
 • Kennis van en ervaring met AutoCAD en Office
 • Je hebt affiniteit met het meten en monitoren van riolering- en watersystemen
 • Kennis van en ervaring met rioolbeheerprogramma/ systeem KIKKER
 • Enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie is een pré, maar is niet noodzakelijk.

Wat bieden wij?

Een veelzijdige functie in een kleine gemeente met een afwisselend werkpakket in een informele en dynamische werksfeer met veel ontwikkelingen op jouw vakgebied. Mogelijkheden om je te ontwikkelen en je eigen toekomst te maken. Het salaris voor deze boeiende functie is afhankelijk van je vaardigheden, opleiding en werkervaring.
De functie is gewaardeerd in salarisschaal 10 van de CAR-UWO. Bij een 36-urige werkweek betekent dit een bedrag van maximaal € 4.362,00 (peildatum oktober 2019).

Bovenop je maandelijkse salaris beschik je over een Individueel Keuzebudget van 17,05%. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen, er vakantie uren van te kopen, enzovoort.
Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de periode van een jaar, met uitzicht op verlenging bij goed functioneren.

Herken jij je in bovenstaand profiel?

Schriftelijk reageren kun je tot 28 oktober 2019 via het e-mailadres van de gemeente Scherpenzeel: werkenin@scherpenzeel.nl. Vermeld bij je reactie het vacaturenummer 2019-17.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met de heer Roel ter Horst, afdelingshoofd. Je kunt hem bereiken via telefoonnummer (033) 277 23 24.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.