HBO-stagiair(e) Communicatie (24 - 36 uur)

Home > Bestuur > Vacatures > HBO-stagiair(e) Communicatie (24 - 36 uur)

HBO-stagiair(e) Communicatie (24 - 36 uur)

Til jij ons intranet naar een hoger niveau?

Wie zijn wij?

In Scherpenzeel wonen we met bijna tienduizend inwoners in een prettig groene omgeving. Het werkklimaat in onze gemeentelijke organisatie met 79 medewerkers is aangenaam. De werksfeer kenmerkt zich door betrokkenheid, openheid en resultaatgerichtheid met ruimte voor elkaars ideeën.

Algemene tekst over afdeling en functie

De afdeling Bedrijfsvoering is de motor van onze organisatie. Zij zorgt ervoor dat de andere afdelingen kunnen bewegen. Onder Bedrijfsvoering vallen de onderdelen: ICT, documentaire informatievoorziening, gegevensbeheer, financiën, juridische kwaliteitszorg, inkoop, P&O, communicatie, veiligheid en bodetaken.

Wat ga je doen? Wat zijn je werkzaamheden?

Ons intranet is gedateerd. We merken dat de functionaliteit te wensen overlaat en weinig ruimte biedt voor interactie. Graag  willen we onze interne communicatie moderniseren. Daar hebben we al wel  ideeën over. Maar vooral willen we de mening van onze medewerkers hierin betrekken.
Als stagiaire werk je mee op de afdeling Communicatie, maar is  je opdracht vooral om onderzoek te doen naar  de vernieuwing en verbetering van onze interne communicatie. Je krijgt hierin veel vrijheid; er zijn nog geen beslissingen genomen. De enige voorwaarde is dat je de meningen in de organisatie op een goede manier peilt. Daarbij verwachten we een concreet advies voor de vervanging/aanpassing van ons intranet. Als het binnen de stageperiode haalbaar is, kun je ook de implementatie ter hand nemen.

Wat vragen wij van je?

  • je volgt een HBO-opleiding communicatie
  • je bent pro-actief en creatief
  • je hebt goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden
  • je bent leergierig en steekt graag de handen uit de mouwen
  • je bent daadkrachtig en neemt initiatief: verbetervoorstellen en/of oplossingen

Over welke competenties moet je beschikken?

Daadkracht, analytisch vermogen, inlevingsvermogen, initiatief en overtuigingskracht.

Wat bieden wij?

Een leuke stage in een dynamische omgeving, waar je veel leert en feedback krijgt van een betrokken team. Gemeente Scherpenzeel investeert graag in de opleiding en de persoonlijke ontwikkeling van jong talent. Stages spelen hierbij een belangrijke rol. Bij deze functie krijg je een stagevergoeding van € 300 bruto per maand (bij 36 uur per week).

Herken jij je in bovenstaand profiel?

Schriftelijk reageren kun je tot en met  aanstaande via het e-mailadres van de gemeente Scherpenzeel: werkenin@scherpenzeel.nl. Vermeld bij je reactie het vacaturenummer 2018-07.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met mevrouw Cora Vermeer – van Hunen. Je kunt haar bereiken via telefoonnummer (033) 277 23 24.
De gesprekken vinden eind november/begin december plaats.

n.a.v. deze advertentie wordt acquisitie niet op prijs gesteld.