Coördinator Jeugd & CJG (26-32 uur per week)

Home > Bestuur > Vacatures > Coördinator Jeugd & CJG (26-32 uur per week)

Coördinator Jeugd & CJG (26-32 uur per week)

Dit item is verlopen op 11-01-2019.

Wegens vertrek van onze coördinator zijn wij op zoek naar een duizendpoot op het gebied van Jeugdhulp

Wie zijn wij?

In Scherpenzeel wonen we met ongeveer tienduizend inwoners in een prettig groene omgeving. Het werkklimaat in onze gemeentelijke organisatie met 73 medewerkers is aangenaam. De werksfeer kenmerkt zich door betrokkenheid, openheid en resultaatgerichtheid met ruimte voor elkaars ideeën. Kerncompetenties van de organisatie zijn: dienstverlenend, krachtig en betrokken.

Afdeling en functie

De organisatie van de gemeente Scherpenzeel bestaat uit drie afdelingen; Bedrijfsvoering, Gemeentewinkel en Ruimte & Groen. Voor de afdeling Gemeentewinkel zoeken wij een coördinator jeugd en CJG. Het team bestaat uit 5 uitvoerende medewerkers en een gedragswetenschapper.

De functie van coördinator is gericht op het verbinden van het beleid en de uitvoering.      Je bent een spin in het web rondom jeugdhulpverlening. Je weet hierin alle partijen met elkaar te verbinden.
Ervaring binnen de jeugdhulp is een voorwaarde om deze functie te kunnen vervullen.
Je houdt van mensen en van cijfers. Je kan cijfers vertalen naar trends en strategie.
Je weet goed te schakelen tussen de diverse niveaus (ambtelijk, uitvoering en beleidsmatig) en de verschillende rollen die je zal innemen tijdens het uitvoeren van deze functie. Daarnaast heb je visie op de ontwikkeling van het preventieve veld.
Als coördinator CJG bevorder je dat het preventieve veld en de geïndiceerde jeugdhulp op elkaar aansluiten.

Wat zijn je werkzaamheden?

Samenvattend bestaat de functie uit vijf hoofdonderdelen :

  • Coördinatie: het coördineren van de werkzaamheden van het team jeugd onder verantwoordelijkheid van het afdelingshoofd. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor de medewerkers van het team, je verzorgt de werkbegeleiding en houdt de aanmeldingen bij. Verder ben je voorzitter in verschillende overlegvormen en je zet preventieve activiteiten op in samenwerking met de CJG medewerkers en beleidsmedewerkers.
  • Bedrijfsvoering: bevorderen van de kwaliteit en kwantiteit van de werkzaamheden binnen het jeugdteam. Je bewaakt de processen en het budget en het beheer van informatiemanagement. 
  • Producten en diensten: bijdrage leveren aan totstandkoming van richtlijnen, werkprocessen en procedures.
  • Adviseren: adviseren over organisatie-overstijgende vraagstukken, afstemming en evaluatie met het team.
  • Netwerken: het ontwikkelen en onderhouden van het relatienetwerk, zoals scholen, kerken, zorgaanbieders en kinderopvang.

Wat vragen wij van je?

Je hebt een Hbo-opleiding, zoals SPH of MWD. Leidinggevende ervaring en/of opleiding is een pre, maar je hebt tenminste ervaring in het coördineren van werkzaamheden en medewerkers.
Je hebt kennis van pedagogiek en ontwikkelingspsychologie en beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.
Kennis van de routes binnen de jeugdzorg richting het gedwongen kader is een pre.
Je bent bereid om een rol te vervullen in het calamiteitenpiket.
Uiteraard beschik je over voldoende stressbestendigheid en improvisatievermogen welke vereist zijn bij een interventie in crisissituaties. Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie en bent SKJ geregistreerd.

Wat bieden wij?

Een veelzijdige functie met een afwisselend werkpakket in een collegiale en informele werksfeer. Wij bieden ruime mogelijkheden om je kwaliteiten verder te ontwikkelen. Het salaris voor deze boeiende functie is afhankelijk van je vaardigheden, opleiding en werkervaring.

De functie is gewaardeerd in salarisschaal 10 van de CAR-UWO. Bij een 36-urige werkweek betekent dit een bedrag van maximaal € 4.205,00 (peildatum januari 2018).
 
Bovenop je maandelijkse salaris beschik je over een Individueel Keuzebudget van 17,05%. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen, er vakantie uren van te kopen, enzovoort.

Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de periode van een jaar, met uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd bij goed functioneren. 

Herken jij je in bovenstaand profiel?

Schriftelijk reageren kun je tot uiterlijk tot en met 4 januari 2019 via het onderstaande emailadres van de gemeente Scherpenzeel: werkenin@scherpenzeel.nl. Vermeld bij je reactie het vacaturenummer 2018-18.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met de heer Jan Schoeman, afdelingshoofd Gemeentewinkel. Je kunt hem bereiken via het secretariaat, telefoonnummer 033- 277 23 24.

De eerst gespreksronde staat gepland op 10 januari 2019.