Consulent Wmo in het sociaal team (24 uur p/w)

Home > Bestuur > Vacatures > Consulent Wmo in het sociaal team (24 uur p/w)

Consulent Wmo in het sociaal team (24 uur p/w)

Dit item is verlopen op 10-04-2021.

Ons sociaal team gaat uitbreiden. Daarom zijn wij op zoek naar een gemotiveerde kandidaat voor de functie van

Consulent Wmo in het sociale team

voor 24 uur per week

Wie zijn wij?

In Scherpenzeel wonen ruim tienduizend inwoners in een prettig groene omgeving. Het werkklimaat in onze gemeentelijke organisatie met ruim 100 medewerkers is aangenaam. De werksfeer kenmerkt zich door betrokkenheid, openheid en resultaatgerichtheid met ruimte voor elkaars ideeën. Onze kernwaarden zijn dienstverlenend, krachtig en betrokken.

In onze visie op dienstverlening zijn 4 principes leidend, te weten: ‘inlevend, korte lijnen, gastvrij en meedenkend’.

Afdeling en functie

De organisatie van de gemeente Scherpenzeel bestaat uit een drietal afdelingen; Bedrijfsvoering, Gemeentewinkel en Ruimte & Groen. Voor de afdeling Gemeentewinkel zoeken wij een consulent WMO.

De gemeente heeft een sociaal team in eigen dienst. Het team bestaat uit consulenten jeugd, Wmo en Participatiewet en uit twee ambulante hulpverleners jeugd.

Wat zijn je werkzaamheden?

De functie van consulent is gericht op het organiseren van ondersteuning voor inwoners en gezinnen. De drie consulenten Wmo doen dit op basis van kennis van de Wmo en bijbehorende regelingen. Het gaat daarbij zowel om de ‘klassieke’ Wmo als de begeleiding. Het team vormt ook de toegang tot beschermd wonen.

Het betreft ondersteuning en advisering  van het gezin bij het in kaart brengen van wat nodig is en het begeleiden en evalueren van de inzet van ondersteuning.

Wat vragen wij van je?

Je hebt een relevante HBO-opleiding, goede contactuele en communicatieve vaardigheden en werkervaring op het werkgebied. Het behalen van resultaten vind je belangrijk. Je bent een stabiele persoonlijkheid die onder druk kan presteren en zelfstandig beslissingen kan nemen, maar ook uitstekend in een team kan werken. Actuele ervaring met en kennis van het cliëntsysteem GWS-suite is een pré.

Wat bieden wij?

Een veelzijdige functie met een afwisselend werkpakket in een collegiale en informele werksfeer. Het salaris voor deze boeiende functie is, afhankelijk van je vaardigheden, opleiding en werkervaring.

Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor de periode van twee jaar, waarbij begonnen wordt met een jaarcontract.

Het salaris voor deze boeiende functie is, afhankelijk van je vaardigheden, opleiding en werkervaring. De functie is indicatief gewaardeerd in salarisschaal 9 van de CAO gemeenten (maximaal € 4.048,00, bruto per maand, peildatum 1 oktober 2020).

Bovenop je maandelijkse salaris beschik je over een Individueel Keuzebudget van 17,05%. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen, er vakantie uren van te kopen, enzovoort.

Herken jij je in bovenstaand profiel?

Schriftelijk reageren kun je tot uiterlijk 9 april 2021 via het onderstaande emailadres van de gemeente Scherpenzeel: werkenin@scherpenzeel.nl. Vermeld bij je reactie het vacaturenummer 2021-04.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met Jouwerke Pullen, coördinator sociaal team a.i. (telefoonnummer 06-50 18 18 86) of met mevrouw Beja Burema, afdelingshoofd Gemeentewinkel (via het secretariaat, telefoonnummer (033) 277 23 24).

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang op externe kandidaten.