Buitengewoon Ambtenaar Burgelijke Stand

Home > Bestuur > Vacatures > Buitengewoon Ambtenaar Burgelijke Stand

Buitengewoon Ambtenaar Burgelijke Stand

Dit item is verlopen op 16-07-2019.

Wegens vertrek van één van de buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand zijn wij op zoek naar een gemotiveerde kandidaat voor de functie van


BUITENGEWOON AMBTENAAR BURGERLIJKE STAND

Wie zijn wij?

In Scherpenzeel wonen ongeveer tienduizend inwoners in een prettig groene omgeving. Het werkklimaat in onze gemeentelijke organisatie met 79 medewerkers is aangenaam. De werksfeer kenmerkt zich door betrokkenheid, openheid en resultaatgerichtheid met ruimte voor elkaars ideeën. Onze kernwaarden zijn dienstverlenend, krachtig en betrokken.

Wat gaat u doen?

Jaarlijks worden ongeveer 55 huwelijken voltrokken door 3 daarvoor aangestelde Buitengewoon Ambtenaren van de Burgerlijke Stand (BABS). Wegens het vertrek van één van hen zijn wij op zoek naar een nieuwe ‘BABS’. Je sluit huwelijken en geregistreerde partnerschappen en draagt de verantwoordelijkheid voor de trouwplechtigheid. Om een mooie toespraak te kunnen houden, heb je van tevoren een kennismakingsgesprek. Op de dag zelf spreek je het paar toe, onderteken je de officiële akte en bewaak je de wettelijke voorschriften.

Wat vragen wij van u?

Wij zoeken iemand die, representatief is, goed in het openbaar kan spreken en beschikt over goede contactuele en sociale vaardigheden. Verder beschik je over inlevingsvermogen, een onbevooroordeelde houding en kun je toespraken een persoonlijke tint geven. Je bent in het bezit van het certificaat van de cursus Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) of je hebt de bereidheid deze te halen.

Wat bieden wij?

Als BABS word je aangesteld door de gemeente op basis van de CAR-UWO, nader uitgewerkt in de “Rechtspositieregeling voor de Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand van de gemeente Scherpenzeel”.
In verband met de invoering van de ‘Wet normalisering rechtspositie ambtenaren’ per 1 januari 2020 verandert dit. De aanstelling wordt dan omgezet in een arbeidsovereenkomst (oproepcontract) voor bepaalde tijd (1 jaar met uitzicht op verlenging). Jouw rechtspositie maakt dan onderdeel uit van het personeelshandboek van gemeente Scherpenzeel.
De vergoeding per voltrokken huwelijk of geregistreerd partnerschap bedraagt € 86,63 (op zaterdag € 125,62) aangevuld met een onkostenvergoeding van € 6,81.
(peildatum 1 januari 2019).

Herken je jezelf in bovenstaand profiel?

Schriftelijk reageren kan tot uiterlijk 15 juli 2019 via het onderstaande e-mailadres van de gemeente Scherpenzeel: werkenin@scherpenzeel.nl. Vermeld bij de reactie het vacaturenummer 2019-09

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met Greet Kleinveld, medewerker burgerzaken via (033) 277 23 24.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.