2 Consulenten Jeugd in het Sociaal Team (Totaal 1,42 fte/51 uur)

Home > Bestuur > Vacatures > 2 Consulenten Jeugd in het Sociaal Team (Totaal 1,42 fte/51 uur)

2 Consulenten Jeugd in het Sociaal Team (Totaal 1,42 fte/51 uur)

Dit item is verlopen op 21-08-2020.

Gemeente Scherpenzeel zoekt:

2 Consulenten Jeugd in het Sociaal Team

Totaal 1,42 fte/51 uur

Wie zijn wij?

In Scherpenzeel wonen ongeveer tienduizend inwoners in een prettig groene omgeving. Het werkklimaat in onze gemeentelijke organisatie met 88 medewerkers is aangenaam. De werksfeer kenmerkt zich door betrokkenheid, openheid en resultaatgerichtheid met ruimte voor elkaars ideeën. Onze kernwaarden zijn dienstverlenend, krachtig en betrokken.

Afdeling en functie 

De organisatie van de gemeente Scherpenzeel bestaat uit een drietal afdelingen; Bedrijfsvoering, Gemeentewinkel en Ruimte & Groen. Voor de afdeling Gemeentewinkel zoeken wij twee consulenten Jeugd in het Sociaal team (totaal 1,42 fte).

De functie van consulent is gericht op het organiseren van hulp voor kinderen,  jongeren en ouders/verzorgers bij opvoedvragen en opvoedproblemen. Het betreft ondersteuning en advisering van het gezin bij het in kaart brengen van wat nodig is en het begeleiden en evalueren van de inzet van zorg.

Wat zijn je werkzaamheden?

Als consulent jeugd voer je de Jeugdwet uit binnen het vrijwillig kader. Dit betekent dat je het aanspreekpunt bent vanaf het eerste contact van een bewoner met een hulpvraag. Je voert gesprekken waarbij de zorgen en krachten van het gezinssysteem in kaart worden gebracht. Je ondersteunt bij het maken van een plan, zet de benodigde acties uit en verwerkt deze in het registratiesysteem, Suite. Hierbij behoort ook het afgeven van beschikkingen voor geïndiceerde zorg. Je voert actieve casusregie door contacten met het gezin en de betrokken hulpverlening te onderhouden. Je bent gewend om een MDO te organiseren en voor te zitten. Daarnaast heb je kennis van het op- en afschalen van hulp binnen een gezin. 

Waar nodig vraagt je rol als consulent van je dat je bemiddelt en intervenieert in crisissituaties. Je bent bekend met het maken van veiligheidsinschattingen en het opstellen en uitvoeren van veiligheidsplannen. 

Wat vragen wij van je?

Je hebt een Hbo-opleiding, zoals SPH of MWD. Je kennis van pedagogiek en ontwikkelingspsychologie is goed ontwikkeld en je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden voor het voeren van gesprekken met jeugdigen, gezinnen en hun omgeving, het formuleren van de ondersteuningsvraag en het rapporteren en adviseren over de uitvoering van het hulpverleningsplan.

Uiteraard beschik je over voldoende stressbestendigheid flexibiliteit en improvisatievermogen, die vereist zijn bij een interventie in crisissituaties. Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie en je bent geregistreerd in het SKJ.

Wat bieden wij? 

Een veelzijdige functie met een afwisselend werkpakket in een collegiale en informele werksfeer. Wij bieden ruime mogelijkheden om je kwaliteiten verder te ontwikkelen. Het salaris voor deze boeiende functie is, afhankelijk van je vaardigheden, opleiding en werkervaring. 

De functie is indicatief gewaardeerd in salarisschaal 9 van de CAO gemeenten. Dit is maximaal € 4.008,00 bij een 36-urige werkweek met peildatum 1 juli 2020. 

Bovenop je maandelijkse salaris beschik je over een Individueel Keuzebudget van 17,05%. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen, er vakantie uren van te kopen, enzovoort.

Herken jij je in bovenstaand profiel?

Schriftelijk reageren kun je tot uiterlijk 20 augustus 2020 (i.v.m. de vakantieperiode een verlengde sollicitatieprocedure) via het emailadres van de gemeente Scherpenzeel: werkenin@scherpenzeel.nl . Vermeld bij je reactie het vacaturenummer: 2020-19. 

Heb je nog vragen? 

Neem dan contact op met mevrouw Beja Burema, afdelingshoofd Gemeentewinkel of mevrouw Annemiek Noorlander (coördinator Sociaal Team) Je kunt hen bereiken via telefoonnummer (033) 277 23 24.  
 
Deze vacatures staan gelijktijdig intern en extern uit. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op de externe kandidaten. 
 
Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.