Regio FoodValley

Home > Bestuur > Regio FoodValley

Regio FoodValley

Logo Regio FoodvalleyDe gemeente is onderdeel van Regio FoodValley. Hiermee levert Scherpenzeel een bijdrage aan het ontwikkelen van de regio tot een Europese topregio en internationale thuisbasis voor bedrijven en kennis- en onderzoeksinstellingen voor duurzame en gezonde voeding en de gezonde mens.
FoodValley is een belangrijke voedingsbodem voor de Nederlandse economie en een inspirerende kennisregio in Europa. Karakteristiek voor FoodValley is de toonaangevende innovatie en vakkennis op gebied van agrofood, het aantrekkelijke vestigingsklimaat en de dynamisch, groene woon- en leefomgeving.

Eén focus: voeding

Het FoodValley gebied is een unieke en omvangrijke clustering op wereldniveau van kennis en wetenschap, bedrijven en onderzoeksinstituten met één focus: voeding. Wageningen Universiteit en Research zijn centre het kloppend kennishart.

Goed vestigingsklimaat

Regio FoodValley bestaat uit acht samenwerkende gemeenten: Barneveld, Ede, Nijkerk, Rhenen, Renswoude, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen.
Drie partijen vormen een gouden driehoek: de overheid om een goed vestigingsklimaat en een hoogwaardige leefomgeving te creëren, kennis- en onderzoeksinstellingen om innovaties te ontwikkelen, het bedrijfsleven om deze te vermarkten.

Topsectorenbeleid

FoodValley sluit aan op beleid van de rijksoverheid. Die heeft agrofood aangewezen als één van de topsectoren in Nederland. Ook staat Regio FoodValley in de bestuursakkoorden van de provincies Utrecht en Gelderland.

Leefomgeving

In het FoodValley gebied, midden in het land, wonen circa 330.000 inwoners. De Regio biedt een uitstekende infrastructuur voor werken, wonen en bezoeken. Er is werkgelegenheid, goed onderwijs en prima wonen in een natuurlijk landschap van Vallei, Heuvelrug en Veluwe.
Meer informatie over Regio FoodValley: www.regiofoodvalley.nl en @RegioFoodValley