De Toekomstvisie Scherpenzeel 2030 pagina

Home > Bestuur > De Toekomstvisie Scherpenzeel 2030 pagina

De Toekomstvisie Scherpenzeel 2030 pagina

Op deze pagina vindt u meer informatie over het traject rondom de Toekomstvisie. U vindt de meest recente informatie, inclusief het eindrapport, onder de update van 5 november.

 • Belangrijke documenten op een rij

 • Update Toekomstvisie 7 februari 2020

  Het college van B&W van Scherpenzeel heeft donderdag 6 februari van de provincie Gelderland te horen gekregen dat zij de gelegenheid krijgt om de keuze van de raad voor een zelfstandige toekomst uit te werken (lees hier de brief). Het college had de provincie gevraagd om ruimte om de onderbouwing hiervan te kunnen verwerken in de Kadernota.

  Het besluit van de provincie om Scherpenzeel die ruimte te geven is dan ook goed gevallen in Scherpenzeel. ‘Wij zijn blij dat de provincie inziet dat Scherpenzeel nu stappen zet om tot een toekomstbestendige, zelfstandige gemeente te komen. We snappen, dat vertrouwen te paard is gegaan, en nu te voet terug moet komen.

  We beseffen, dat er nog een hoop moeilijke keuzes te maken zijn, maar we gaan, samen met de Scherpenzeelse samenleving, verder bouwen aan een zelfstandige toekomst voor ons prachtige dorp.’

  Het college is overtuigd van de haalbaarheid van het raadsbesluit, genomen op 9 december 2019, om te investeren in een toekomstbestendige zelfstandige gemeente. Scherpenzeel gelooft in de kracht van een kleine, zelfstandige gemeente, die dichtbij de inwoners / samenleving staat, en waarmee Scherpenzeel zelf de regie houdt over voorzieningenniveau en maatwerk-dienstverlening.

  De provincie houdt een gedwongen herindeling als stok achter de deur. Het Scherpenzeelse college heeft hier begrip voor. ‘Op het moment dat we een zelfstandige toekomst niet voor elkaar kunnen krijgen, is dat ook in het belang van ons dorp dat we een andere koers inslaan. Maar wij zijn er van overtuigd dat zelfstandigheid wel degelijk haalbaar is, ook naar de toekomst toe. Dat gaan we de komende maanden bewijzen.’

  Klik hier voor een filmpje waarin wethouder Van Ekeren een korte toelichting geeft namens het college.

 • Update Toekomstvisie 17 januari 2020

 • Update Toekomstvisie 5 november 2019

  Inmiddels hebben we het onderzoek naar de gevolgen van ‘Zelfstandig Scherpenzeel’ en ‘Herindeling met de gemeente Barneveld’ afgerond. Op 9 december gaat de gemeenteraad een voorkeur voor een scenario uitspreken. Voor die tijd wil de raad van u (inwoners, bedrijven, organisaties en verenigingen) horen wat u hiervan vindt!

 • Update toekomstvisie 18 juli 2019

 • De Toekomstvisie Scherpenzeel 2030 (rapport)

  Een perspectiefrijke toekomst voor Scherpenzeel, een ondernemend dorp in het groen met een betrokken gemeenschap in het hart van het land.

 • Voortgangsbericht verdiepingsonderzoek Toekomstvisie 2030

  Op 15 januari 2019 is de toekomstvisie 2030 vastgesteld. In de toekomstvisie staat wat we met elkaar belangrijk vinden voor de toekomst van de gemeente Scherpenzeel. Er staat nog niet in hoe de visie tot uitvoering kan komen. Daarom is er een verdiepingsonderzoek gestart. Omdat dit een belangrijk onderzoek is, nemen we u graag mee in de voortgang.

 • Video's Toekomstvisie 2030